În perioada cât elevii mei au fost implicați în proiectul "Îmi pasă, mă implic!" pot să spun că ei practic au "inflorit". Nu știu cum ași reușit, dar i-ați scos din ritmul și monotonia lor. I-ați făcut să se organizeze singuri, să-și administreze timpul și bugetul singuri astfel încât să poată să-și atingă obiectivul pe care și l-au propus. Le-ați dat încredere în propriile lor puteri și acesta cred ca a fost cel mai bun lucru pe care ați putut să-l faceți pentru ei.  Sunt printre ei și elevi care nu au rezultate foarte bune la școală și încrederea în forțele lor nu este prea mare. Faptul ca au putut sa-și aleagă singuri o temă și să-și scrie singuri miniproiectele le-a fost de mare ajutor. S-au putut opri la o tema pe care o stăpâneau și  care sa le-a plăcut.  Când faci lucruri la care te pricepi și care iți plac poți fi creativ, dedicat și succesul e garantat. Felicitări și vouă și elevilor implicați!

Vă doresc să multiplicați experiența acumulata și cu alte grupuri de tineri.

Lăcrămioara Popa – prof. coord. – Colegiul Tehnic Transporturi și Construcții, Iași

Pentru mine proiectul ”Îmi pasa, ma implic” înseamnă să-i facem și pe alți tineri să vrea și ei sa se implice în proiect, să iasă  din casă, să mai lase PC-ul și să se implice în mai multe proiecte,  să fie activi. Dacă cineva are o idee, să o pună în aplicare. Este în folosul lui, dar și a altor tineri,  sa o pună în aplicare. Astfel vom fi un popor activ si implicat.

Este un proiect unde toți tinerii se pot implica în dezvoltarea societății în care trăiesc. Datorita acestui proiect eu mi-am schimbat totalmente atitudine despre viata, am devenit altcineva, ma simt acum mai sigur in mine si in propriile mele puteri. Acum știu ca și eu pot sa schimb ceva în societatea noastră. Mi-am făcut o mulțime de prieteni plini de optimism și de zâmbet, care de acum îmi sunt frați.

Oooo pentru mine ,,Îmi pasa, ma implic!" înseamnă mult mai mult decât un simplu proiect. Aici eu pot să îmi vad abilitățile. Anume aici mi-am găsit prieteni care am impresia ca mi-au fost alături toată viata… Am învățat o mulțime de lucruri noi și foarte interesante și utile. Anume cu ajutorul acestui proiect eu pot sa îmi realizez ideile și ma simt importanta pentru societate. Nu am cuvinte ca sa-i mulțumesc organizatorilor tuturor activităților de care am avut parte și de care sunt sigura ca încă voi avea parte. Aici tinerii se pot simți liberi pentru ași expune gândurile.

Eu am învățat să pierd, să am răbdare, să particip, să accept așa cum este, că nu trebuie să renunț.

Magda

Mie mi-a plăcut totul de la început până la sfârșit. Eu am învățat că trebuie să facem ceva în echipă, și am învățat să pierd și să câștig și să mă port frumos.

Nicu

Înainte să participe la proiect copilul meu era foarte timid. Acum, însă comunică mult mai bine, e mai dezinvolt, are mai mulţi prieteni şi vorbeşte mai mult cu mine.

Parintele unui tanar

Mă bucur că o văd aşa de implicată. Se preocupă mereu să găsească idei noi de proiecte şi atunci când stabilesc o temă pentru un proiect mă implică şi pe mine, îmi cere sfatul şi mă întreabă la ce resurse ar putea să mai apeleze sau să mai implice în proiect. Au tot felul de idei, care de care mai ciudate şi sunt foarte entuziasmaţi de ceea ce fac. Le-a venit odată o idee să mobilizeze toţi tinerii din proiect să-i pună pe părinţii lor să doneze sânge şi să facă o campanie de informare despre a dona sânge.

Parintele unei participante

Mie mi-a plăcut că am lucrat cu toții împreună și ne-am distrat, am învățat câte ceva, am organizat jocuri frumoase, ne-am distrat și am învățat că în viață nu totul este ușor precum pare și nu ne-am distrat numai noi ci și ceilalți copii din sat.

Un tanar participant

Mie mi-a plăcut totul de la început până la sfârșit. Eu am învățat că trebuie să facem ceva în echipă, și am învățat să pierd și să câștig și să mă port frumos.

Un tanar participant