Inapoi la lista de proiecte

Lipsa activităților extrașcolare este o problemă destul de gravă Dacă un copil nu are cu ce își ocupa timpul liber, de cele mai dese ori el și-l ocupă cu lucruri daunătoare, cum ar fi fumatul, alcoolul chiar și drogurile. În cazul în care copiilor li se oferă posibilitatea de a-și ocupa timpul liber cu ceva plăcut și util aceștia au șanse mai mari de a evita comportamentele dăunătoare.

Scop:
Promovarea importantei activităților extrașcolare, în rîndul elevilor din clasele a 5-a și a 6-a.

Obiective:
- Identificarea preferințelor elevilor ce țin de activitățile extrașcolare prin realizarea unui sondaj;
- Oferirea elevilor oportunitatea de a participa la o activitatile extrascolare organizate in comunitate

Grup ținta:

Pentru proiect vor fi selectate 4 școli, iar numărul total de elevi participanți va fi de 200.

Activitati:

Vom organiza un sondaj de opinie si un șir de activități cu scopul de a informa și promova activitățile extrașcolare în rîndul elevilor din clasele a 5-a și a 6-a.
Prima lună - Vom vorbi cu directorii din cele 4 școli pentru a stabili o relație bună, și să programăm cînd putem organiza sondajul în școală. Vom crea sondajul după care vom imprima 200 de bucăți. În urma prelucrării sondajului vom cunoaște ce activități extrașcolare preferă copii astfel ne vom putea organiza următoarele activități.
A doua lună și a treia - Ne vom pregăti pentru tîrgul de activități extrașcolare. După prelucrarea rezultatelor sondajului vom înțelege care sunt preferințele copiilor, adică ce activități extrașcolare preferă. Vom găsi locuri unde se fac activități extrașcolare gratuite unde pot pleca copiii și să se înscrie. Toate aceste informații vor fi prezentate în cadrul tîrgului de activități extrașcolare. Vom cumpăra rechizitele necesare pentru tîrg, ne vom înțelege cu directori unde și cînd vom putea organiza tîrgul.
A patra luna – Vom organiza tîrgul de activități extrașcolare unde vor putea participa toți doritorii din școlile selectate. Acolo vor fi cîțiva reprezentanți din domeniile pe care le-au ales copiii.

Activitatile acestea se vor organiza in 4 şcoli cu elevii din clasele a 5 si a 6 aproximativ 190-200 persoane.

Rezultate:

  • 1 sondaj de opinie realizat
  • 200 de elevi participanti la sondaj
  • 1 targ de activitati extrascolare sustinut
  • 190-200 de copii participanti la targ
  • Tara : Republica Moldova
  • Oras : Bacioi
  • Initiator : Leahu Ion
  • Varsta : 18