Inapoi la lista de proiecte

Motivația alegerii proiectului

La mine in comunitate am observat ca tinerii nu mai sunt interesați de starea lor de sanatate. Am cunoscut unele persoane care datorita faptului ca nu au facut controale medicale periodice, au descoperit la un moment dat, ca au anumite boli care in timp s-au agravat. Cele mai multe probleme de sanatate in randul tinerilor, care apar datorita faptului ca acestia nu merg la controale medicale periodice ar fi: boli de stomac, probleme ale ficatului si spasmofilia(probleme ce apar datorita lipsei de calciu). Cauzele pentru care tinerii nu merg sa faca controale medicale periodice sunt :lipsa de informare, lipsa banilor si frica a afla ca au o anumita boala

Scopul proiectului: Informarea tinerilor din Belcesti si Iasi despre riscurile pe care si le asuma prin neefectuarea unor controale medicale periodice.

Obiective

- Realizarea unei campanii de informare in randul a 100 de tineri din Liceul Tehnologic „Victor Mihăilescu Craiu, Belcesti si Colegiu Tehnic Ion Holban Iasi
- Incurajarea testării medicale periodice in randul comunității din Belcesti

Grup tinta- 100 tineri cu varsta cuprinsa intre 16 -20 ani, din comuna Belcesti si din Iasi.

Activități:
- contactarea reprezentantilor celor doua scoli pentru a obtine aprobarea desfasuratii activitatilor si a doi medici pentru a participa la campania de informare(unul din Belcesti si unul din Iasi)
- realizarea unei prezentarii despre principalele boli ce apar la tineri
- realizarea unui chestionat prin care ne propunem evaluarea informatiilor tinerilor despre anumite boli
- realizarea unui pliant cu informatii despre boli si a unui afis
- lipirea de afise cu promovarea testării medicale periodice si împărțirea de pliante in locații publice din Belcesti(primarie, supermarket. Etc.)

Rezultate așteptate
- tinerii vor detine informații despre principalele boli
- tinerii vor fi informați despre beneficiile controlului medical periodic

  • Tara : Romania
  • Oras : Iasi
  • Initiator : Pînzariu Adriana
  • Varsta : 18 ani