Inapoi la lista de proiecte

Violența ramine a fi un fenomen actual in societate.  Ea afecteaza profund pe toti membrii care participa sau asista la agresivitate,  fiind un exemplu negativ pentru copii.  Studii recente au adus la cunostință că expunerea îndelungată la violență crescută afecteaza negativ performanțele școlare și dezvoltarea profesională.
Mediul social conține numeroase surse de influență care stimulează un comportament agresiv. Ființe inocente ajung victime, ființe inconștiente ajung vinovați și mulți consideră că nu ar putea impedica acest lucru.
Cei mai afectați de acest fenomen sunt adolescenții.  Nefiind soluționată această problema ei vor aborda un comportament violent.

Scopul proiectului este de a reduce cazurile de violentă  în școli

Obiectivele pe care ni le propunem  sunt:
- informarea  tinerior referitor la  efectele violenței

- formarea unor atitudini de valorizare a atitudinii non-violente

Grupul țintă sunt tinerii din 3 școli, cu vîrste cuprinse între 15-17ani, aproximativ 150 de tineri.

Activități:
Echipa noastra planifică pentru prima lună să selecteze instituțiile in care dorim să implementăm acest proiect. Discutăm cu persoanele responsabile, care ar putea să ne permită să desfășurăm activitatea. Pregatim materialele pentru activitățile de informare și planificam concursul tematic.
Urmatoarea lună ne deplasăm la una din instituțiile alese pentru a desfașura activitățile.  Noi ne propunem să organizăm o întîlnire cu tinerii pentru ai informa dspre problema violenței în societate.  În cadrul întâlnirii anunțăm despre concursul de gazete de perete cu genericul „Aleg sa nu fiu violent”.  Elevii vor avea posibilitatea să se pregătească de concurs timp de 2 săptămîni după care va avea loc o expoziție a gazetelor de perete unde vor fi aleși cîștigătorii.  În luna a treia și a patra repetăm activitatea în celelalte două instituții alese.
Premiem primele trei desene tematice și acordăm premii.

Rezultate: 150 de tineri  vor fi mai informați despre fenomenul violenței. Elevii din cei 3 școli vor  și sperăm să-i convingem să evite un comportament violent.

  • Tara : Republica Moldova
  • Oras : Carpineni
  • Initiator : Mandis Maia
  • Varsta : 18