Școala de vara, pasul spre o alta lume

“Am invatat sa ma valorific ca persoana, sa-mi apreciez calitatile”, ”Au fost multe activitati practice, lucru in echipa, unde am invatat cum sa iau decizii potrivite pentru mine si cum sa ma implic in mod activ”, „Cel mai mult mi-a placut faptul ca am putut vorbi liber, ca am fost ascultati.  Ni s-a spus: <<Nimic nu este gresit>>. Felul in care au fost structurate activitatile m-a ajutat sa imi conturez o idee mult mai clara despre ce trebuie sa fac dupa terminarea liceului”, „Am descoperit, invatat, ca noi suntem cei mai importanti si ca  pentru a trece cu bine peste esecuri, trebuie sa avem ambitie si incredere in noi.”, ”Multumesc pentru oportunitatea de a invata lucruri noi, o experienta frumoasa, persoane noi si deosebite. Am invatat unii de la altii lucruri noi si benefice pe viitor.” – sunt doar cateva dintre impresiile culese de la tinerii ce au participat la prima serii de cursuri a Scolii de Vara Interculturale „Educatie pentru viitorul tau”.

Astfel, timp de o saptamana, 40 de tineri de etnii diferite, din jud Vaslui, au fost  pregatiti ca peer-educatori, pentru a se constitui ca suport educativ pentru specialisti si tineri in comunitatile din care fac parte. Tinerii au fost formati pentru a putea transmite informatii despre prevenirea consumului de alcool, tutun si alte droguri, traficul de fiinte umane, gestionarea situatiilor de violenta si agresivitate, consiliere si orientare in cariera dar si despre voluntariat.

Formatorii Scolii de Vara Interculturale ai primei serii de cursuri au fost specialisti ai Fundatiei World Vision Romania, Fundatia COTE, Asociatia Salvati Copiii Iasi si Asociatia Alternative Sociale.

Evenimentul, organizat de ADV Romania, a avut loc la Hotel Bucium Iasi,  si face parte din proiectul “Parteneriat pentru incluziune”, derulat de un consortiu de 9 institutii: Fundatia ”Alaturi de Voi” Romania-promotor, in parteneriat cu DGASPC Iasi, DGASPC Vaslui, Asociatia Alternative Sociale, Asociatia Salvati Copiii, Fundatia COTE, Fundatia Bethany, Fundatia Star of Hope Romania si Fundatia World Vision Romania, birourile Iasi si Vaslui.

Proiectul este finantat in cadrul apelului „SINERGII PENTRU VIITOR – tineri in situatii de risc”, din cadrul Programului RO10 “Copii si tineri aflati in situatii de risc si initiative locale si regionale pentru reducerea inegalitatilor nationale si pentru promovarea incluziunii sociale”, program derulat in cadrul Mecanismului Financiar al Spatiului Economic European (SEE) 2009-2014.

Sursa: proincluziune