Manualul pentru creșterea capacității de apărare a tinerilor cu dizabilități împotriva abuzului sexual și violenței

Societatea de Educație Contraceptivă și Sexuală (SECS) vă pune la dispoziţie un instrument dedicat persoanelor care doresc să lucreze tinerii cu dizabilități de învățare pe tema prevenirii abuzului sexual şi a violenţei.

Materialul a fost realizat în cadrul proiectului Keep Me Safe şi este intitulat Manualul pentru creșterea capacității de apărare a tinerilor cu dizabilități de învățare împotriva abuzului sexual și violenței.

Cu ajutorul exercițiilor incluse în acest manual veţi putea elabora sesiuni educative destinate tinerilor cu dizabilități de învățare pentru a aborda aspecte referitoare la siguranță. Accentul este pus pe ajutarea tinerilor cu dizabilități de învățare în conștientizarea propriului corp, identificarea spațiilor private şi a celor publice, diferenţierea comportamentelor potrivite de cele nepotrivite, a atingerilor permise de cele nepermise și pe creșterea capacităţii lor de apărare.

Manualul cuprinde instrumente prin care tinerii cu dizabilităţi de învăţare pot să îşi comunice mai bine dorinţele şi învaţă să spună “nu” într-un mod convingător.

Manualul poate fi utilizat de către instructori, părinți sau alte persoane care vor să lucreze pe acest subiect cu tinerii cu dizabilități de învățare.

Puteţi accesa manualul aici.

Sursa: SECS