IASI. TU DECIZI-Depunere proiecte in procesul de bugetare participativa

 Cetățenii municipiului Iași sau delegații acestora pot propune idei, pot comenta și pot vota ideile participanților în cadrul procesului de bugetare participativă inițiat de consilierii PNL.

 Ieșenii sunt invitați să discute prioritățile locale cu ambasadorii de proiect sau consilierii locali. Astfel, inițiatorii procesului de bugetare participativă își propun să dezvolte proiecte concrete pentru comunitate.

 Pot vota doar utilizatorii care au adresa în Municipiul Iași, studiază sau lucrează în Iași, cu vârsta minimă de 16 ani. Pentru a vota trebuie să fii înregistrat pe site, iar depunerea proiectelor se va face doar online.

 Valoarea bugetului propus, începând cu anul bugetar 2018, în cadrul procesului de bugetare participativă pentru proiectele selecționate, este de 1.000.000 euro/an

Calendarul este următorul:

1 Mai – 31 iulie 2018

  • Popularizarea ideii de bugetare participativă;
  • Întâlniri cu cetățenii pentru a prezenta procesul bugetării participative, identificarea problemelor importante din cartiere și generarea de idei de proiecte.

15 mai – 31 iulie 2018 – Depunerea proiectelor

  • În această perioadă, propunem întâlniri la nivelul fiecărui cartier (prin montarea unor corturi și întalniri în centrele de cartier ), pentru a oferi sprijin celor care doresc să depună proiecte;
  • Colectarea ideilor prin întâlniri punctuale cu cetățenii

Sursa: iasi.tudecizi