Final proiect ”Parteneriat pentru incluziune”

In zilele de 21 si 28 noiembrie 2106 au avut loc cele doua conferințe de presa cu ocazia finalizării proiectului ”Parteneriat pentru incluziune”, in Vaslui, respectiv Iasi. Proiectul a fost implementat de un consorțiu de 9 instituții – Fundația ”Alături de Voi” România-promotor, în parteneriat cu: DGASPC Vaslui, DGASPC Iași, Asociația Alternative Sociale, Asociația Salvați Copiii, Fundația COTE, Fundația Serviciilor Sociale Bethany, Fundația Star of Hope România și Fundația World Vision România-birourile Iași și Vaslui.

Au fost prezentate concluziile proiectului ”Parteneriat pentru incluziune!” după ce echipa de proiect a parcurs cca 20.000 de km pentru a duce informația în mediul rural. Prin acest proiect, s-a ajun în toate comunele din județele Iași și Vaslui, unde au fost oferite servicii integrate tinerilor, sub forma Caravanei mobile de informare. De asemenea, ONG-urile partenere au dezvoltat șapte noi servicii destinate tinerilor cu vârste cuprinse între 16-29 ani, din grupuri vulnerabile din jud. Iași, Vaslui, Constanța și Mureș.

În cadrul conferințelor de presă de închidere a proiectului au fost difuzate filmele făcute în aceste deplasări și imagini din cadrul serviciilor nou înființate, astfel încât să fiți față în față cu realitățile satul românesc.

Proiectul a fost finanţat în cadrul apelului „SINERGII PENTRU VIITOR – tineri in situaţii de risc” din cadrul Programului RO10 „Copii şi tineri aflaţi în situaţii de risc şi iniţiative locale şi regionale pentru reducerea inegalităţilor naţionale şi pentru promovarea incluziunii sociale”, program derulat în cadrul Mecanismului Financiar al Spaţiului Economic European (SEE) 2009-2014.
Valoarea totală a proiectului, pe perioada celor 22 luni de implementare, a fost de 3.559.231,01 lei, din care 355,923,10 lei – cofinanțarea partenerilor ca şi contribuţie proprie.